dimecres, 12 de maig del 2021

Manu Mestre - joier

Va ser a través d'Instagram que vaig descobrir i contactar amb en Manuel (Manu) quedant per fer-li una visita al taller. El té situat en ple entorn natural de l'illa, -un lloc privilegiat-, que és evident que li facilita la inspiració creativa com a artesà.

Manu, nascut a Xerès (província de Cadis), ha recorregut i viscut a diferents països: Mèxic, Colòmbia, Estats Units i Anglaterra. Va ser a Otavalo (ciutat de l'Equador) on, iniciat ja en el món de l'artesania, en un mercat d'artesans va conèixer en Jaume, un espanyol que en veure els seus productes li va recomanar anar a Menorca. Una recomanació que va seguir ben decidit.

En les peces de Manu dominen els temes marins

Aquí, a l'illa, hi resideix des de fa 10 anys. Es va formar a l'Escola d'Art de Menorca en la branca de disseny i joieria. Compta, a més, amb la Carta d'Artesà Joier concedida pel Consell Insular de Menorca. Manu treballa amb plata de llei fent dissenys propis, cada temporada treu noves col·leccions i manté, alhora, les peces que tenen més acollida. També fa peces personalitzades per encàrrec a suggeriment dels clients. La seva obra destaca per la dualitat entre les formes geomètriques i orgàniques. Empra diferents tècniques, com pot ser la fosa a la cera perduda, el forjat, el calat i el repujat donant volum i textura a cada peça. En algunes peces incorpora pedres precioses, que donen més detall i vistositat.

La seva obra s'inspira, bàsicament, en l'entorn natural de Menorca, en què dominen elements relacionats amb el mar com ara cargols de mar, corals i petxines. També destaquen elements talaiòtics com les taules i el brau. Les seves col·leccions es basen en anells, arracades, polseres collarets i braçalets, tot fet a mà. Per encàrrec també fa aliances nupcials en or de llei, si així ho desitja el client.

Ha participat en exposicions amb «Entremans» i «SonArt», encara que actualment no pertany a cap associació artesanal i prefereix presentar les seves col·leccions per lliure. Es planteja buscar algun punt de venda per a l'estiu, ja que els clients principals els té amb el turisme. Un turisme que esperem que aquest estiu pugui venir, amb les normes i garanties sanitàries requerides per a la situació actual.

A Manu el podeu trobar els dilluns, dimecres i divendres de juny a setembre, al mercat des Born de Ciutadella de 19 a 24h de la nit. Els dimarts també al mercat de nit de Maó. Us recomano fer-li una visita, que ell us atendrà encantat.

Manuel Mestre Rodríguez (Manu)
Carta d'Artesà Joier
Instagram: @manuytu

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 09/05/2021
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada