dimecres, 19 d’agost del 2020

Flora Ritman - decoració amb art floral

Flora Ritman és Tècnica en art floral, diplomada a Holanda i li va ser concedida la carta de Mestra Artesana Florista. Tant treballa la flor seca com la natural desenvolupant totes les possibilitats artístiques que les flors li permeten. Cultiva el seu hort de manera ecològica, disposa del certificat CAE, i sembra diferents tipus de carabasses, les quals planta l'abril i comença a recollir per Sant Miquel (29 de setembre). 

Els tipus de carabasses que sembra són: la de dues bolles Legenaria sinceraria o "Calabaza del Peregrino" (aquestes carabasses antigament s'empraven com a bòtils per posar aigua o vi). Les carabasses, una vegada estan seques, les converteix en mampares de llums, vidrioles, joiers, recipients de cuina (com salers o sucreres), porta espelmes, centres de taula, maraques, etc. Talla les carabasses amb serres fines, les pirograva i les pinta amb pintures no tòxiques, i sempre són dissenys propis.

És una enamorada de la bellesa de la natura. Des de petita, als 16 anys, va anar a estudiar a una escola d'agricultura biodinàmica a Holanda i això va fer que s'apassionés, encara més, per la flora i tot el que estés relacionat amb el camp. Anys més tard va adquirir un hort a Menorca, en un lloc privilegiat com és el Barranc d'Algendar, on actualment hi està donada d'alta com a agricultora autòctona, cuidant d'uns 400 arbres fruiters de varies varietats de temporada.

Es Molí de Baix refugi, taller i lloc inspirador per a Flora Ritman

Tots els seus productes duen el segell de cultiu sostenible i etiqueta ecologia amb els que demostra el respecte pel medi ambient. La feina de l'hort la combina impartint classes, fent demostracions o oferint tallers d'art floral. També prepara decoracions per a ocasions especials, noces, naixements, funerals i altres esdeveniments.

Per a la Fira Arrels, que s'havia de celebrar els dies4 i 5 d'abril, tenia l'encàrrec de fer la decoració del recinte. Jo havia quedat amb ells per anar-hi a fer una fotos, però degut a la pandèmia del Covid-19, com és evident, el reportatge de fotos se'n va anar a norris. He pogut il·lustrar l'article amb fotos cedides per la fotògrafa Ornella Rubioli, amiga de na Flora. 

Me qued amb les ganes de que quan es pugui celebrar de bell nou la Fira Arrels poder anar, igualment, a fer fotos a na Flora mentre fa la decoració del recinte.

Flora Ritman Bulens
Mestra artesana en Art Floral
Email: floratotal@gmail.com

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 07/06/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada