diumenge, 3 de novembre del 2013

Mel, sucre o arrop?


L'artesania agroalimentària és molt variada i, possiblement, és la que ve més determinada pel calendari. Els mestres artesans pastissers ho saben molt bé això: els caramels per Pasqua, el torró de la reina per Nadal, tortades i coques durant l'estiu, i bunyols per Tots Sants. Tot i que també és ver que hi ha molta gent que encara prepara alguns d'aquests productes a casa.

És difícil saber els quilos de bunyols que s'han consumit aquests dies a les cases de Menorca, el que és gairebé segur és que una de les preguntes més repetides haurà estat: què hi vols mel, sucre o arrop? Aquests són tres productes excel·lents per endolsir les nostres menges.

Sabíeu que els romans empraven la mel per conservar els aliments? 
I que van ser els àrabs els encarregats d'introduir la sucre a Europa?
I que l'arrop és una bona manera d'aprofitar les fruites de final d'estiu?

Per acabar, us deixam una recepta de bunyols: 
400g de farina
100g de sucre
2 ous
llevat
120cc d'oli
120cc de llet

Mesclau la farina i el llevat que haureu desfet amb la llet i deixau que tovi dins un ribell tapat devers un quart d'hora. Lligau la sucre amb els dos ous debatuts i ho mesclau amb l'oli per després afegir-ho a la pasta. Emprau una cullera per remanar-ho tot i que quedi ben lligat, ho deixau reposar fins que dupliqui el volum i ja ho teniu a punt per coure els bunyols amb oli ben calent.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada