dissabte, 12 de setembre del 2020

Cristina Arcos - joiera

Quan entres dins la botiga-taller de na Cristina et trobes amb un espai on l'art éss present en les quatre parets. Un art present en la mateixa decoració què et porta a la màgia de les platges i els arenals d'arreu de Menorca. És un espai dissenyat amb la col·laboració d'altres artesans i artesanes de Menorca. Un espai on es combinen la llenya, el vidre i el metall, la llum i el color, tot aconseguint un ambient totalment mediterrani.

Na Cristina és Llicenciada en Història i és Tècnica en joieria per l'Escola d'Art de Menorca. L'origen de la passió per la joieria va començar en un viatge a Mèxic amb gran influència de l'estudi de la cultura i l'antropologia.

Instal·lada a Menorca des de fa més de 20 anys, ara en fa 8 que va obrir la seva botiga-taller. És un espai que més que botiga sembla una petita sala d'exposicions on no et canses de mirar i admirar les creacions amb personalitat pròpia, peces senzilles fetes a mà mitjançant el procediment artesà que conté tota la màgia de l'ofici.

Na Cristina treballa amb plata i amb banys d'or, i utilitza diferents tècniques com la construcció amb soldadura, el modelatge amb ceres o la fosa en terra, entre d'altres.

La botiga-taller de Cristina és plena d'art

En les seves col·leccions hi destaquen els eriçons i els cavallets de mar, els corns, les orelles de venus, els caragolins i els peixos. La majoria d'aquests elements tenen el seu origen al mar i l'antiga cultura mediterrània. Amb aquests experimenta jugant amb el volum i el color aconseguint autèntiques peces d'autor.

Durant l'hivern i la tardor dissenya i crea les noves col·leccions que treu durant la primavera i l'estiu. El seu punt principal de venda és la botiga-taller, on se la pot veure fer feina. També es poden adquirir els seus productes a diferents llocs emblemàtics de Menorca. Les seves col·leccions estan, també, fora de l'illa com ara a Luxemburg.

Va exposar a Es Baluart, Palma de Mallorca,  dins del programa «Disseny i innovació a les Illes Balears», i també va participar amb 7 de Joies en una exposició col·lectiva que es va poder veure a Ciutadella, Maó i Formentera.

En apropar-me, una vegada més, a l'ofici d'una artesana vaig poder comprovar l'atenció professional i personalitzada amb que atenia una família que van adquirir algunes peces i que es van acomiadar dient «tornarem». Em vaig quedar amb aquesta frase perquè demostraven que se n’anaven satisfets, tant del producte adquirit com de l'atenció rebuda. I es que com diu na Cristina «a l'hora de crear sempre tinc en compte que les joies realcin a la persona que les porta» i és evident que ho està aconseguint. Li demostren amb agraïment els clients i les clientes. I és que amb les seves joies na Cristina ofereix l'oportunitat d'endur-se'n un trosset de la màgia del seu art, un petit tresor de la mediterrània.

Cristina Arcos Navales
Carta d'Artesana Joiera
C/. Sant Lluís 101, Menorca
Email: hola@cristinarcos.com
Web: cristinarcos.com

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 23/08/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada