Una gran majoria d'artesans i artesanes es coneixen. Pens que són com una família que s'admira i s'aprecia, cadascú des de les seves diferents activitats artesanals. Quan una amiga me va parlar de n’Alai Zimmermann i de la seva original proposta d'art floral, no vaig dubtar ni un moment en posar-me en contacte amb ella.
El dia que havíem quedat me va rebre en bicicleta i la vaig seguir camp a través fins arribar al taller, situat en un indret privilegiat de l'illa, envoltat de plantes i arbres autòctons. Un lloc molt especial on pots respirar l'aire pur que regala l'entorn, tot afegint una quietud només interrompuda per un falcat d'ànecs.
| Alai Zimmermann transforma les flors en objectes artístics |
Un cop allà me va explicar que aquells arbres l'havien vist créixer i que, després de viure uns anys entre Barcelona i Berlín, ja en fa set que va decidir tornar a Menorca. A Barcelona va fer un curs d'oficial floralista a l'Escola de Disseny Floral de Catalunya i un curs de cuina a l'Escola Hofmann. I és que l'art floral i la cuina són dues activitats professionals que ha sabut compaginar des del principi. Com a cuinera privada les plantes i flors silvestres figuren entre els ingredients amb els quals elabora i decora els seus plats. Una mescla d'aromes, sabors, colors i textures que esdevé una experiència sensorial única.
Però tornem al taller, l'espai on desenvolupa el seu projecte artístic. Inspirada en la mateixa natura, n'Alai crea peces florals amb les plantes i flors que ella mateixa recol·lecta, asseca i, de vegades, tenyeix. També tenyeix les cintes de cotó que utilitza en les composicions, i ho fa de manera totalment natural, amb restes orgàniques i plantes. Les seves peces (corones, diademes, ornaments per a la casa, guarniments per a esdeveniments especials...) són úniques i sovint incorporen materials naturals com pedres i branques que troba al camí mentre cerca plantes. Són materials humils que ella valoritza i transforma en quelcom molt especial.
Tot i fer servir flors fresques i seques mostra una clara predilecció per la flor seca. I tot i que treballa principalment amb flora silvestre de Menorca, en ocasions utilitza flor fresca que fa dur de fora i plantes i flors que cultiva al seu petit hivernacle i a les terres que envolten el seu taller. De fet, duu temps investigant com reproduir les varietats silvestres que més li interessen i aspira a algun dia autoabastir-se.
Podem gaudir de les seves peces a la boutique La Cerería i a la botiga Son Thés de Maó, establiments que exposen la seva feina i que ella s'encarrega de decorar amb molta cura.
Alai Zimmermann de Trueba
Art Floral
Email: alaichu@hotmail.com
Instagram: alai_zimmermann, floresyfogones
Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 14/02/2021
antonio.olives1@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada