dijous, 2 de juliol del 2020

Anna Cabassa - Fustera primatera d'obra fina

N'Anna va estudiar Belles Arts a l'Escola Massana de Barcelona i restauració de mobles a l'Empordà. En finalitzar els seus estudis va entrar a treballar amb en Toni, un fuster de l'Empordà amb qui va aprendre tant les tècniques de fer mobles i els seus acabats com les feines de restauració de mobles antics. 

N'Anna sempre ha tingut interès en la docència: va cursar un Màster en Educació de les Arts Visuals a la Universitat de Girona. I, també, va treballar uns anys en una granja escola impartint tallers a alumnes de primària sobre feines i labors relacionades amb el camp.

Es va instal·lar a Menorca i va entrar a fer feina a l'Escola d'Art de Ciutadella on, durant dos anys,  va estar impartint classes de tècniques de dibuix i de pintura.

Anna Cabassa mostra el seu domini amb la talla
Atreta pel món de la llenya, va començar a fer complements de moda com anelletes, polseres i peces per a la llar. Fa tres anys que va crear la seva pròpia marca «Fustam» amb què comercialitza les seves obres.

A n'Anna la vaig veure fer feina i així vai poder apreciar el domini i l'art que té a l'hora d'elaborar diferents objectes de llenya, tant decoratius com funcionals. Els seus coneixements i la seva relació amb la llenya li permeten, amb diferents tècniques, dissenyar els objectes més diversos i originals, fer mobles a mida o restaurar mobles antics. Igualment confecciona algunes talles de bellesa orgànica.

Els tipus de llenya que empre són el faig, l’auró, el noguer, el castanyer i el cirerer. Aquestes llenyes són de producció controlada i certificada, per respecte a la natura. I és que els arbres s’han de tallar de manera controlada, respectant l'entorn natural. Ella mai empre llenyes provinents de zones tropicals.

Els punts de venda dels seus productes els trobarem al Mercat des Born de Ciutadella, Maó i Es Mercadal. És present a les fires de Nadal a Sant Cugat, també a la fira en motiu de la Diada de les Illes Balears a Mallorca i el mes de maig també estarà present a una fira de Girona.

Tot i que li encanta l'escultura i la talla, cada vegada s'hi dedica menys perquè aquets tipus de peces requereixen moltes hores de feina, pel que resulten ser peces molt cares que tenen un mercat molt limitat. Per això mateix ha optat per elaborar peces utilitàries, convencionals, decoratives i de moda.

Quan té més volum de vendes és durant l'estiu quan vénen els turistes. És que ho creiem o no, directe o indirectament, depenem de le turisme. Sobretot si aquest és de qualitat.

Anna Cabassa Sanchéz
Carta Artesana Fustera Primatera d'obra fina
Email: cabassinha@gmail.com
@fustamenorca

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 09/05/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada