dijous, 13 d’agost del 2020

Maria Bagur - Divulgadora en joieria

Na Maria va fer la carrera de Belles Arts a la Universitat Politècnica de Barcelona, i Disseny i Creació de joies a l'Escola Massana i a La Llotja de Barcelona. Té el carnet d'Artesana divulgativa en joieria, expedit per la Generalitat de Catalunya.

Va ser realitzant la carrera de Belles Arts que va descobrir que sentia la necessitat de fer creacions amb les mans. El pas per la Massana i la Llotja li van fer descobrir l'interès pel món de la joieria. Va començar fent petites escultures amb vidre i llenya, per continuar fent feina amb el metall.

Els metalls que na Maria empre són la plata i l'or blanc, groc i rosat, material amb els que a partir dels seus dissenys dona forma a les seves peces; peces úniques, que es poden definir com a autentiques joies d´autor.

Maria amb el bufador en el procés d'elaboració d'una peça

L'art, la originalitat, la senzillesa i l'exquisidesa serien, bàsicament, la manera de definir la seva obra. Tots els dissenys estan inspirats en l'entorn menorquí i són d'estil totalment mediterrani on cada peça reflecteix formes netes i sinuoses de la natura: la llum, el cel, les onades de la mar, musclos i escopinyes, estrelles, els arbres o trossets de branques... Totes són peces úniques, en algunes de les quals hi incorpora pedres precioses.

Na Maria diu que «totes les peces que ella crea, neixen de la necessitat de crear petits universos, on el metall és la part fonamental i també el suport on plasmar i reproduir les idees». Afirma que «el metall és com un llenç en blanc per a un pintor, que si no el tracten amb el respecte que es mereix rarament el resultat final brillarà amb tota la seva esplendor». Puc afirmar que ella aconsegueix que desprenguin aquest esplendor totes les seves obres.

Des del maig de 2019 a na Maria la trobem a la seva botigueta-taller, un espai amb una decoració molt menorquina, on hi te exposades les seves peces. Amb només una ullada ja pots apreciar com és el seu estil.

En els seus expositors s'hi troben anelletes, penjolls i anells i moltes altres peces. A part de les creacions de disseny propi, també fa joies personalitzades per encàrrec i a gust del clients. 

A la trobada de dissenyadors 080 Fashion Barcelona va quedar finalista amb una de les seves joies, un estímul per a continuar creant. Després de veurer-la fer feina i veure les seves col·leccions, no tenc cap dubte de que triomfarà en la seva feina ja que s´hi dedica al cent per cent i amb molt d´entusiasme. És que no hi ha res més satisfactori que poder fer ferina d'allò pel que un s'ha especialitzat.

Maria Bagur Bagur
Carnet d'Artesana divulgadora joiera
Carrer de l’Església 6, Maó
Email: info@joiabagur.com

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 16/05/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada