dissabte, 15 d’agost del 2020

Oscar Montón - il·lustrador i dissenyador gràfic

N'Oscar Montón va estudiar a l´Escola BAU de disseny gràfic a Barcelona. Després de treballar com a dissenyador gràfic en diferents empreses i administracions dissenyant imatges corporatives i logotips, se li va presentar l'oportunitat  d'entrar a treballar dins el món de la moda. Un món desconegut fins aquell moment per a ell, però que el va motivar tant que li va suposar un gran repte, el qual va convertir en el seu projecte de vida. Un projecte fet realitat amb el que segueix fent feina fins el dia d'avui.

Va tenir una botiga de roba i objectes de regal amb temàtica cent per cent de la mar, va crear una marca que es diu «Amb la Calma» de producció ètica, i desprès va voler anar més enllà fent una segona marca ecològica «Trankilament». Més endavant va passar a fer venda online i a comerços, que és com comercialitza actualment els seus productes. 

Fa feina amb robes que són 100x100 de cotó orgànic i ecològic i de forma sostenible i ètica, respectant el medi ambient i les persones. Fa feina dissenyant les peces al seu taller o estudi amb la finalitat de que tot el procés reverteixi al màxim en l'economia local. 

Al seu estudi Oscar dissenya noves col·leccions 

Quan prepara les noves col·leccions parteix d'una gran quantitat de dibuixos, els quals poden ser a llapis, aquarel·les, pinzells o tinta xinesa. D'aquests dibuixos o esbossos en seleccionarà  uns pocs que seran els que digitalitzarà per fer les pantalles de l'estampat de les robes.

N'Oscar fa feina, principalment, amb tres línies: de dona, d'home i d'infants. Els dissenys i els estampats són fets a mà. A més estampa dessuadores i bosses de diferents tipus i utilitats, sempre en series limitades. Té els certificats internacionals GOTS de producció ecològica, el PETA de no utilització d'animals en els processos i el FAIR WEAR de producció ètica.

Ha presentat els seus productes a diferents mercats i fires fora de Menorca com Palo Alto Market Barcelona. BioCultura Madrid i Valencia, RATA Market Mallorca i Port Portals. A Menorca a Alaior i Es Migjorn Gran. També té com a clients algunes botigues a Menorca i Mallorca, com també la venda online. Aquest darrer sistema ha agafat força, per cert ben eficaç per mantenir certs negocis, d'ençà del Covid-19 (situació que esperem veure superada tan com més prest millor).

Quan molts de negocis actualment ho tenen molt complicat, els artesans potser són els qui més, n'Oscar diu que, de moment, la feina que ell fa li dona prou per viure. I a jo el que més m'ha agradat de la seva feina és que els materials que empre siguin orgànics, ecològics i de producció ètica. Productes, mai més ben dit, que es podem comprar Trankilament!

Oscar Montón Núñez
Il·lustrador i dissenyador gràfic
Email: hello@tramkilament.com
Web: www.trankilament.com

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 14/06/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada