divendres, 21 d’agost del 2020

Erika Hartje - joiera

Natural de Montevideo, Erika Hartje resideix a Menorca d'ençà el 1998. El primer contacte amb el món de la joieria va ser al Miami Beach Art Center, on va desenvolupar i demostrar la seva habilitat en joieria.

Una vegada instal·lada a Menorca continua la seva formació acadèmica a l'Escola d'Arts i Oficis de Menorca. Allà es forma com a dissenyadora professional en joies participant, de llavores ençà, en cursos amb temàtiques de variades tècniques i disciplines relacionades amb l'art. Té la carta d'artesana en joieria i pertany a l'associació «Entremans».

Una de les tècniques que empre en  el disseny i la creació de les obres és la d'ètnia Etrusca, en la qual predomina el gravat, el repujat, les filigranes i la granulació aconseguint unes joies que destaquen per l'elegància i el volum.

Les joies d'Erika han estat guardonades en diferents premis

Els materials que empre són, principalment, la plata, el coure i el llautó i, ocasionalment, l'or. També incorpora en certes peces altres materials com fibres de fulles de palmera, brins de safrà o fulles de romaní provinents del regne vegetal. Igualment podem trobar alguna peça damunt marès.

En les seves col·leccions hi trobam braçalets, penjolls, arracades i anells. Té clients a Menorca, Mallorca i Barcelona; i es poden veure peces exposades a la botiga Illenk (Ferreries). Acostuma a estar present als mercats d'estiu de Menorca, del que destaca els 10 anys que assisteix al Mercat des Born a Ciutadella.

És cofundadora del col·lectiu de joiers «7dejoies», amb qui ha participat amb diverses exposicions per les Illes Balears. Ha exposat les seves col·leccions a diferents galeries com ara als Estats Units, Uruguai, Espanya i Japó. El 2004, a la fira internacional d'Eurobijoux, va obtenir una menció per «qualitat de realització» del seu treball i el 2006 el segon premi de la galeria de Dissenyadors. Premiada per l'Escola Superior de Disseny de Palma, el 2005; i, el 2013 se li va concedir el segon premi del Concurs Internacional de Disseny de joies que va organitzar el Gremi de Joiers, Argenters i Rellotgers de Còrdova. 

Un dels guardons més important en el món de la moda i els complements és el «didal d'or», guardó que Erika va rebre el 2015. És un guardó que es concedeix com a prestigi i reconeixement a la tasca professional. 

El 2011 va llançar un nou projecte amb una nova col·lecció «Papallones». A dia d'avui moixos, flors i peixos han recobrat vida amb les seves mans, creant col·leccions on la inspiració té molt a veure amb l'ambient natural de Menorca, autèntiques joies d'autor.

Erika Hartje 
Carta Artesana Joiera
Instagram: erikahartjejoyas
Email: erikahartje@yahoo.es
Web: www.erikahartje.com

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 27/06/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada