dissabte, 29 d’agost del 2020

Magda Triay - restauradora i decoradora d'objectes

Na Magda Triay és una artesana des Mercadal, autodidacta i polifacètica, a la que vaig conèixer al seu taller situat en plena natura, molt a prop del seu poble. Parlam d'un lloc on es respira pau i tranquil·litat; un ambient que el fa molt atractiu com a lloc de treball. La sort de viure i de treballar al camp, diu ella, és una de les coses que més l'inspira i la fa sentir lliure. 

Disposa de dues cartes artesanes concedides pel Consell Insular de Menorca, i molts anys d'experiència restaurant mobles i pintant damunt diferents suports seguint tècniques tradicionals. Els últims anys es dedica, principalment, a la pintura a l'aquarel·la, per la qual cosa es vol treure també la carta de pintora. Ha participat en varies exposicions de forma individual i col·lectiva a Menorca i, també, a Catalunya.

A més del seu treball com a artesana és autora de quatre llibres: «Les Dones i la Fusta», «Els Follets de Binidonairet», «Sa Cabra Salada» i «Sa Meva Menorca». També imparteix cursos i tallers a través de les escoles de persones adultes i d'altres associacions i institucions. Així mateix, reserva un o dos dies a la setmana per oferir classes de pintura creativa al seu taller des Mercadal o en entorns naturals a l'aire lliure. 

Les aquarel·les de na Magda representen la Menorca més natural

Com a artesana participa a les mostres i fires d'artesania d'Entremans i d'Arteme. I ha deixat els mercats municipals d'estiu per participar, exclusivament, en esdeveniments per a artesans i artesanes com el de la nova Fira Artesanal que se celebrarà el proper dissabte dia 25 de juliol capvespre a la Plaça Pare Camps des Mercadal. 

Si voleu fer un regal personalitzat, adquirir un record de Menorca, un llibre seu, o bé una aquarel·la per a decorar casa vostra, na Magda us convida a visitar el seu taller i a triar algun dels seus productes. També se'n poden trobar a algunes botigues d'artesania i és possible adquirir-los a través de Sa Cooperativa del Camp de Menorca on, a més d'oferir el producte local que surt de la nostra pagesia, també col·labora oferint el producte local dels nostres artesans i artesanes. Productes, tots ells, 100% locals.

En el moment actual na Magda té entre mans algunes novetats, com l'organització de visites al seu taller en grups de fins a deu persones, junt amb Sa cooperativa del Camp de Menorca i Farmers Way. En les visites al taller els i les assistents podran gaudir d'una introducció a la pintura a l'aquarel·la i acabar amb una degustació de productes locals. 

Properament inaugurarà una nova exposició conjunta amb en Pere Vinent, del dia 22 al 31 de juliol, anomenada “Món Vegetal”. Es tracta d'una combinació entre obres d'artesania amb llenyes tornejades d'en Pere i llums artístiques de na Magda acompanyant la seva pintura més recent. L'exposició serà a Ca N'Àngel (Es Mercadal). 

Magda Triay Riudavets
Carta d'Artesana restauradora de mobles 
Carta d'Artesana decoradora d'objectes
magda.triay@gmail.com
Instagram: Magdalena Triay Riudavets

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 24/07/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada