dissabte, 19 de desembre del 2020

A propòsit dels oficis artesans

Aquest mes de desembre el Centre Artesanal de Menorca ha estat convidat a oferir dues xerrades que ens han fet molt il·lusió. La primera va ser el dia 4 a la Biblioteca Pública d'Alaior, en el marc de les XVI Jornades d'Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca que organitza el Centre d'Estudis Locals d'Alaior. Hi vam anar a presentar el llibre "Vas més brut que un carboner!" i ho vam fer amb la col·laboració dels únics carboners que segueixen en actiu a les Illes Balears, en Vicent i en Sebastià. 

La publicació, que s'acompanya d'un exposició temporal, serveix per fer un breu repàs a la feina del carboner. El lector hi pot trobar algunes referències a com era la feina anys enrere i sabrà les passes que s'han de seguir per a l'obtenció de carbó vegetal de gran qualitat; una tècnica que al llarg dels anys no ha variat.

El llibre ha estat editat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca i es pot adquirir al Centre Artesanal de Menorca. 

 

clica per accedir a la retransmissió

El dia 11 vam anar a Ciutadella convidats pel Grup Filatèlic i Numismàtic, el qual està d'aniversari celebrant els 25 anys de la seva fundació. En aquesta ocasió vam oferir la conferència "Oficis artesans, una mirada a la tradició per continuar endavant". El plantejament partia d'una mirada oberta a la tradició, entenent que aquesta es va readaptant i actualitzant mantenint l'essència d'allò que és propi del territori. 

A més, vam comptar amb el suport de Pilar Vinent, cap del Servei de Política Lingüística i Patrimoni Cultural Immaterial del Consell Insular de Menorca, que ens va explicar les tasques que du a terme l'equip de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca.

El mateix grup filatèlic es va sumar a l'acte amb la mostra de diversos objectes vinculats a l'artesania: elements de gerreria, eines, jocs i ornaments.

clica per accedir a la retransmissió

A través d'aquest post volem agrair a entitats, col·laboradors i assistents el vostre interès per l'artesania perquè tots tenim un poc d'artesans i som els qui en podem garantir la seva continuïtat. 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada