dilluns, 11 de gener del 2021

Anna Marot - bijuteria

Si les paraules artesà o artesanal ens serveixen per descriure tot aquell producte elaborat emprant tècniques manuals, no tenc cap dubte de que els productes de disseny i creació de n'Anna Marot són totalment artesans ja que ho he pogut comprovar jo mateix. 

Anna Marot, nascuda a Badalona, va residir molts anys a Barcelona on es va llicenciar en Pintura i Belles Arts. Acabats els estudis va residir a Londres on, a partir de 1996 i durant uns anys, va treballar en un taller d'artesania on feia bijuteria. 

El disseny i la confecció d'un anell que va presentar al mercat va tenir tant èxit que la va animar i estimular a continuar creant nous dissenys. Així és com va anar consolidant-se com a artesana, posicionant les seves creacions a molts diferents punts de venda.

Anna muntant el mostrador de Posidònia

Després dels anys a Anglaterra, es va traslladar a Barcelona on continuaria creant noves col·leccions i obrint-se mercat comptant amb alguns representants i promotors. Mentrestant, tenia posats els ulls en Menorca d'on es proveïa de gran part de la matèria primera destinada a elaborar les seves peces. 

A Barcelona venia els productes a algunes botigues i museus com la Fundació Miró. A més, entre el 1997 i el 2011 va participar en la Fira Bisutex de Madrid. El 2012 es va traslladar a Menorca, concretament a Maó, on va muntar el seu propi taller i va obrir al públic la botiga «Posidònia», nom que identifica la marca del seu producte. Els materials que empra per a les seves creacions són el zamak (un aliatge de diferents metalls) i el llautó. 

N'Anna fa tot tipus de complements per combinar amb la vestimenta i la moda femenina, els quals estan pensats per a totes les edats. Es tracta de braçalets, collars, penjolls, anells i arracades..., peces que sempre acaba amb banys d'or o de plata i amb diferents tonalitats, textures i colors. A algunes peces hi incorpora flor seca, llenya o resines aconseguint resultats d'una gran vistositat. Les peces són tant variades com per poder-ne lluir a diari o en qualsevol esdeveniment. 

Les seves clientes són d'arreu de l'illa i, també, de fora. Algunes estan ben fidelitzades ja que, segons diu, quan venen la visiten per veure les noves creacions. El millor màrqueting i el que més funciona, segons ella, és el boca a boca. Evidentment si s'ofereix un producte de qualitat és lògic que les veus corrin. 

Ens trobam en unes dates en què acostumam a fer-nos o a fer regals, aprofitem idò l'oportunitat que ens donen els diferents artesans i artesanes de Menorca i apostem pels seus productes. Potser podem ajudar a que alguns dels oficis artesans en decadència no desapareixin...

Anna Marot Salsas 
Bijuteria
C/ Alaior, 18-20 Maó 

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 20/12/2020
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada