dilluns, 18 de gener del 2021

Antoni Sintes - joier

Antoni Sintes es dona a conèixer amb el nom artístic "SintesJoier". És natural i resident a Alaior, té la carta d'artesà joier i acumula una experiència de més de deu anys dins el gremi de la joieria. Dissenya i confecciona joies totalment fetes a mà, amb un estil personal sempre vinculat al mar i a la seva terra creant autèntiques joies d'autor. 

N'Antoni va cursar primer de Batxillerat i dos cursos de joieria artística a l'Escola d'Arts i Oficis de Maó. Això li va fer descobrir que el seu camí laboral era iniciar-se com a joier. Ho va fer a la fàbrica Artesanal Menorquina SL a Sant Lluís. Allà, diu, va ser on va començar per primera vegada com a professional en la secció d'estampació. La seva feina consistia en muntar i acabar la joia, primordialment els acabats de polidora; com també altres acabats com ara mate o ratllat. Uns anys més tard segueix amb l'ofici en una fàbrica de Maó, Mebot SL on hi fa feina fins el dia d'avui. La seva feina consisteix en elaborar els originals de les joies amb metall a partir dels prototips que el dissenyador ha creat amb resina.

Antoni Sintes feinejant a l'estellera

A n'Antoni el vaig visitar al seu taller, a casa seva, on hi crea les seves pròpies col·leccions. És partint d'uns esbossos que dissenya les peces úniques totalment artesanes. Els materials que empra són, principalment, la plata i l'or, tot i que en algunes ocasions també empra altres metalls. Incorpora i combina en les seves joies diferents tipus de pedres precioses, de vegades llenya, resina i ambre. En conjunt fa que les seves joies, a més de per qualitat, destaquin per la seva vistositat. 

Les col·leccions consten de penjolls, polseres, anelletes, anells i braçalets, així com també aliances per noces. I és que a part de les col·leccions de creació pròpia també fa peces per encàrrec. Ha participat en la Fira Eurobijoux, no pel seu compte sinó a traves d'una empresa. A Menorca sol participar en els mercats de Nadal i ven els seus articles a través de la seva pàgina web, un mitjà molt utilitzat actualment. 

Veure fer feina a n'Antoni me va permetre poder observar l'originalitat de la seva obra i descobrir una vegada més que cada artesà/ana té el seu propi estil i singularitat. Que tants artesans i artesanes a Menorca m'hagin deixat i me deixin entrar dins els seus tallers ha estat i és per jo tota una experiència i un privilegi que no té preu. 

Antoni Sintes Coll 
Carta joier artesà 
web: sintesjoier.company.site

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 10/01/2021
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada