diumenge, 28 de març del 2021

Roser Aguilera - il·lustradora

Fent una volta pel mercat de Nadal a Maó, me vaig aturar per admirar unes bosses i una col·lecció de capses de llenya de diferents tipus i mides, artísticament decorades, les quals  me van cridar l'atenció. Era la paradeta de na Roser Aguilera. Tot i que amb retard, degut al contratemps de la Covid, per fi l'hi he pogut fer una visita per conèixer en detall el que du entre mans.

A na Roser, ja des de ben petita, l'apassionava el dibuix i la il·lustració, motiu pel qual a l'hora d'estudiar el batxiller va optar pel Batxillerat Artístic d'Arts Plàstiques, que va cursar a l'Escola d'Art de Menorca, a Maó. Acabat el batxiller va anar a estudiar i fer el graduat superior en il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT). A més, va fer alguns cursos a través de Domestika, així com un curs de joc artístic i pensament estètic impartit a Madrid.

Il·lustracions acolorides per a contes i encàrrecs personalitzats 

Ha treballat com a professora de fillets i filletes, ensenyant-los pintura i manualitats en tallers d'art a Ciutadella. També va ser professora d'adults impartint un curs propi amb el nom «Expansió del teu món creatiu». Ha participat en esdeveniments exposant les seves obres: les Vesprades d'Art as Mercadal i els mercats d'estiu a Maó, Alaior, Ferreries i Es Castell. També ha participat en els mercadets de Nadal de Ciutadella, Sant Lluís i Maó. Va fer, també, una exposició íntegrament seua a la Biblioteca de Maó gràcies a la iniciativa d'Expo Prima. I disposa de làmines en venda a la Galeria Retxa de Ciutadella.

A més, és col·laboradora de la editorial infantil Babidi-bu. Ha il·lustrat qualque conte infantil o història per a diferents encàrrecs i si qualcú ha escrit algun conte ella es presta a fer-ne les il·lustracions, accepta qualsevol encàrrec d'aquest tipus. Cal dir que va ser guanyadora del Primer Premi del Cartell de Joventuts Musicals de Ciutadella, el 2018.

Les seves obres són molt originals, amb molta personalitat, creatives i expressives, emprant varis tipus de pintures, en alguns casos acrílic i aquarel·les, segons la peça de què es tracta, i també pintura digital... Bosses, quadres, retrats personalitzats, làmines i caixetes de llenya, són algunes de les peces que formen part de la seva obra. És aficionada a la fotografia i tant li agraden les tècniques digitals com les analògiques (en fotografia també hi entra la inspiració i la creativitat a l'hora de fer els enquadraments).

Na Roser té sol·licitada la Carta d'Artesana, que li fa il·lusió tenir. Com a docent en la matèria i avalada per les seves obres crec que és ben mereixedora de tenir-la. Per si voleu conèixer un poc més les obres de na Roser, només que entreu dins el seu instagram roserilustracion hi podreu contemplar una extensa i interessant exposició.

Roser Aguilera Bagur
Il·lustradora
Intagram @roserilustracion

Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 21/03/2021
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada