dilluns, 2 de setembre del 2019

Elisabet Batlló - Modista

Aquesta vegada m'he ficat dins un món totalment desconegut per jo com és el del disseny artesanal de roba de dona.

N'Elisabet Batlló Tejada prové d’una llarga història dins del tèxtil, d'on ha heretat el gust per el disseny i la confecció de roba. El 1735 comença la historia dels BATLLÓ amb un teler de fusta. El 1819 en Feliu Batlló i Barrera va fundar la gran fàbrica de les Corts, al carrer Urgell amb el carrer Paris, el carrer Viladomat i el carrer Roselló. Seguidament van continuar els 4 germans Batlló i Batlló el 1870-1889 amb 2400 treballadors, ampliant la fabrica i essent la més gran d'Espanya i d'Europa de l'època: «Fabrica de Batlló Germans» a Barcelona. 

N'Elisabet va estudiar i es va formar a l'Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics La Llotja, de Barcelona. Als 17 anys va començar a treure les seves creacions amb dissenys propis i creant la seva marca “ESTO ES UN SUEÑO” amb un significat de gran introspecció per a ella, cap a la persona i no a la moda. Està en possessió de la Carta Artesana de Modista. 

Amb 20 anys va entrar a treballar en una empresa d'alta costura, la Martí Félez S.L. a Barcelona. Ha treballat i exposat les seves creacions a Londres. A Menorca va començar a exposar i vendre el seu producte al mercats de FIRAC, mercat d´estiu a Ciutadella; a Fornells; i, Es Mercadal. Tres parades simultànies, amb un resultat excel·lent. Amb vista de l'èxit va decidir obrir una botiga a Ciutadella, de la qual està molt satisfeta. Fa la feina que sempre li ha agradat i viu envoltada del que realment sent, què és imprescindible a la vida: la natura, la família i el seu propi temps.

N'Elisabet tallant la tela


N'Elisabet treballa amb diferents tipus de teixits com el cotó, el lli, viscoses i algunes teles d'Àfrica. També té un munt de rodets de fil de diferents colors per emprar segons el color de la roba a cosir.

Cada any treu una col·lecció Primavera-Estiu, sempre de disseny propi, partint d'uns esbossos que fa quan li ve la inspiració i dels seus quaderns que van creixent any rere any. Després treu els patrons amb els que marcarà i donarà forma a les seves creacions (una autodidacta amb estil propi). Diu ella que «no necessitem la moda per sentir-nos a nosaltres amb l’entorn, només es necessita anar cap endins i mirar-te a través de l'expressió, sense por i sense massa voltes». 

Amb n'Elisabet, i fora d'horari de botiga, vaig poder fer el seguiment de com amb els patrons talla les teles i dóna forma als seus vestits. Els seus models són de talla petita, mitjana i grossa. Entre talla i talla hi ha una diferència de 6 cm. i no fa més de 8 peces per model per evitar que siguin massa repetits.

El colorit que un troba al taller de n'Elisabet amb el que trobes a la seva tenda és el mateix, amb una diferència: que a la tenda hi veus el resultat de la seva obra acabada, aquests vestits d'estil propi i d'inspiració menorquina que ella descriu amb molt encert com a elegants i divertits.

Aquest any 2019 n'Elisabet celebra els 20 anys en la seva professió, una professió amb la que se sent totalment realitzada. 



Elisabet Batlló Tejada 
Carta Artesana Modista 
Carrer Nostre Senyora dels Dolors, 13 - Ciutadella 
Email: eliselis20@hotmail.com 


Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 14/07/2019
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada