dijous, 24 d’octubre del 2019

Fernando Contreras - Sabater

En Fernando Contreras regenta un negoci familiar de calçat, a Ciutadella, amb més de 25 anys d'experiència i l'aval de la Carta de Mestre Artesà Sabater i el títol d'Oficial Industrial del Gremi de la Pell. És tallador, patronista i modelista en pell, membre fundador de "Salus 92 Benestar", que va ser el primer a Espanya en dissenyar i fabricar el calçat anatòmic, el qual va treure al mercat amb el nom de «Benestar Menorca». 

Conscient de la importància que tenen els peus, suporten el pes de tot el nostre cos, i de que en ells conflueixen tots els nostres òrgans vitals, en Fernando va fer un estudi de la plantilla anatòmica tenint en compte les recomanacions i consells d'un dels més importants podòlegs de Barcelona. És a partir d'aquest aprenentatge que comença a fabricar aquest tipus de calçat, el qual s'adapta perfectament als peus. Un disseny únic que, gràcies a la seva comoditat, dóna ple sentit al nom comercial de «Benestar». 

Els dissenys estan fets pensant amb cada part de la planta del peu, com és el repòs del taló, el pont o arc del peu i el suport dels dits; la qual cosa garanteix el millor comfort, comoditat i descans. La numeració dels models anatòmics va de 18 a 46, de manera que estenen en compte, gairebé, totes les edats.

En Nando ajustant la pell amb la forma
Tot i que el calçat anatòmic és la seva especialitat, també té una gama d'avarques fetes a mà que porten el segell de garantia d'origen i qualitat «Avarca de Menorca» del Consell Insular de Menorca. A més, s'hi afegeix una línia femenina de «manoletinas» tipo ballarines. També fa bosses, moneders i clauers. 
Li han estat concedits diversos diplomes amb els quals acredita haver participat en fires com: Expovital 92 i 95 a Madrid; Exposalut 93 i 95 a Barcelona; i, Salus 92 a Sevilla.

Tota la línia d'anatòmiques tenen noms de pintors com, per exemple, el model Torrent (pintor menorquí) que li van posar a la seva avarca anatòmica. Era l'any 92 i van ser els primers en fer-la així. Amb els models de calçat també té en compte els colors, més vius per primavera i estiu i la gamma de més càlids per la tardor i l'hivern. 

I no em queda més a dir que, després de visitar el taller d'en Fernando i veure'l fer fenia, me n'he adonat de la importància que dóna a la feina ben feta, tenint en compte cada petit detall.

Fernando Contreras Sans
Mestre Artesà Sabater
Oficial Industrial del Gremi de la Pell 
Carrer Bijuters, 26 Ciutadella 
email: info@benestarmenorca.com


Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 20/10/2019
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada