dilluns, 12 d’agost del 2019

Carolina Carreras - Cosmètics naturals

Na Carolina té estudis sobre flors de Bach i aromateràpia; cosmètica natural; i, medicina tradicional xinesa. Treballa amb olis vegetals i colorants naturals, materials amb els quals elabora productes artesans de cosmètica. També practica l'acupuntura.

Amb estudis de cosmètica natural i aromateràpia a Ismet Barcelona. Altres cursos a París, tant de cosmètica natural com d’ olis essencials aplicats damunt de punts d’ acupuntura. Medicina tradicional xinesa a l’ escola Neijing (centre d’ investigació de medicina tradicional xinesa fundada pel Dr. José Luís Padilla).

Na Carolina elabora sabons de glicerina, gels i sals de bany, diferents cremes facials, pinta llavis i esmalt d'ungles vegans, més alguns olis aromàtics. Tots ells amb ingredients naturals de primera qualitat. En destaca la crema facial i l'oleat de camamil·la de Menorca cultivada a l'illa. Aquests productes els elabora en un laboratori, ja que es requereix ddisposar d'unes instal·lacions específiques i molt estrictes. S'han de passar un controls, analítiques i tests dermatològics en altres laboratoris externs, supervisat per un tècnic per així poder tenir el registre sanitari dels productes. 

Durant l'entrevista na Carolina me va fer una petita demostració de com se fa un reparador labial, pel qual va emprar cera d'abella de Menorca, oli d'ametlla, oli d'alvocat, aroma de figa i colorant natural. Aquests productes artesanals, a més a més de la fitxa tècnica, duen la tarja certificada "Artesania de Menorca" que li ha estat concedida pel CIME pel motiu de que és un producte autèntic artesà.

Na Carolina fent cosmètica

Na Carolina ha impartit tallers per infants a algunes escoles i associacions de veïns, participant en el programa "Amb bona lletra" del l'ajuntament de Maó i a escoles de persones d'adults de Menorca. Altres tallers formen part del programa "Ara que tenc temps" que organitza a les escoles l'ajuntament de Ciutadella. El passat Sant Jordi va elaborar uns sabons en forma de roses a la Plaça des Ramal d'Alaior, activitat organitzada per l’ajuntament. En el programa de la setmana jove d'Alaior ha ofert un taller d'elaboració de sals de bany amb el colors del poble.

A l'estiu, durant varies temporades, ha participat en els mercats de nit. Els seus productes també els té a la venda en diferents establiments a Maó, Alaior, es Mercadal, Ferreries i Ciutadella; en alguns hotels de Calan Porter i Cala Galdana; i, a pobles de Mallorca com Fornalutx, Alcúdia, Inca, Palma, Valldemossa, Deià, Can Picafort i Sant Elm. També a Tenerife.

Ha participat en fires puntuals com la del Mercat de Londres a oldspitalfield market “City of London” (2013 i 2016), que va ser tota una experiència. També a fires a les Illes Canàries 2012-2013, 2014 a Fuerteventura, a La Palma el gener de 2019. I amb previsió de fer un salt a França on també impartirà un taller durant la fira.

Al conèixer a persones com na Carolina, un se n´adona de que hi ha feines i oficis artesanals poc coneguts o, al manco en el meu cas, que tenen molt mèrit i val la pena conèixer-los. El fet de que els productes siguin artesans i naturals,sempre tindran un valor afegit.


Carolina Carreras Pons 
Cosmètics Naturals
Carta Artesana 575 Associada a ARTEME
Sant Diego Vell, 25 Alaior
e-mail contacto@cosmeticanaturalmenorca.com


Article d'Antoni Olives, publicat a Menorca · Es Diari, dia 02/06/2019
antonio.olives1@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada